fot. UG Potęgowo

Od 20 stycznia dzieci w Przedszkolu w Potęgowie korzystają z nowej stołówki, która spełnia  wszystkie wymogi sanitarno – epidemiologiczne i BHP. Stołówka zlokalizowana została w miejscu starej kuchni. Na podstawie uchwały Rady Gminy Potęgowo Przedszkole otrzymało fundusze na generalny remont tych pomieszczeń, w wysokości 40 tys. zł.

fot. UG Potęgowo
fot. UG Potęgowo

Od 2003 roku dzieci uczęszczające do Przedszkola w Potęgowie żywione są w ramach cateringu. Pomieszczenia kuchenne nie spełniały swojej funkcji, a dzieci spożywały posiłki w salach dydaktycznych. Jesienią 2015 roku wójtowi gminy Dawidowi Litwinowi, dyrekcja przedszkola przedstawiła pomysł przekształcenia bezużytecznych pomieszczeń kuchennych w stołówkę dla dzieci przedszkolnych. Ostatni remont w tych pomieszczeniach miał miejsce ponad trzydzieści lat temu. Wójt i radni uznali realizację remontu za celową i potrzebną dla zapewnienia lepszych warunków przedszkolakom. Projekt remontu został uzgodniony z przedstawicielem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Słupsku.

Prace obejmowały roboty rozbiórkowe – rozebrano stary piec kuchenny, wybito nowy otwór drzwiowy i okienny, gruntowanie powierzchni pionowych – uzupełnianie ścian, tynkowanie, położenie płytek podłogowych i ściennych we wszystkich pomieszczeniach, dwukrotne malowanie farbami emulsyjnymi tynków wewnętrznych i sufitów, dwukrotne malowanie olejne  ścian w korytarzyku, demontaż starych instalacji sanitarnych ciepłej i zimnej wody oraz centralnego ogrzewania, remont starej instalacji elektrycznej, wymianę stolarki drzwiowej – troje nowych drzwi, drzwi z okienkiem do wydawania posiłków, okienko z żaluzją do zmywaka.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.