Do czego są stosowane dodatki żywości? Czy dodatki do żywności są bezpieczne? Na te i wiele innych pytań poznamy odpowiedź już 15. maja podczas otwartej debaty na temat bezpieczeństwa żywienia i żywności.

Debata odbędzie się w Środkowopomorskim Centrum Kształcenia Ustawicznego przy ul. Krzywoustego 6 o godz. 17.00. Pomysłodawcą i głównym organizatorem debaty jest Beata Chrzanowska, kandydatka do Parlamentu Europejskiego.
Debata jest połączona z dyskusją na temat naszych własnych doświadczeń związanych z jakością żywności, a przede wszystkim ze stosowanymi dodatkami do żywności. Na pytania będą odpowiadać powołani na debatę słupscy eksperci.
EKSPERCI:
- Janicka Barbara – specjalista ds wdrożeń systemów jakości żywności
- Jan Perz – technolog mięsa, obecnie nauczyciel
- Dariusz Chrzanowski – technolog, zarządca zakładów mleczarskich, obecnie nauczyciel
- Dariusz Szyca – właściciel zakładu produkującego żywność
- Kazimierz Czyż – lekarz diabetolog
- Bernadetta Lewicka – lekarz
- Mariola Rynkiewicz – współtwórca projektu Mama, zdrowie i ja
- MODERATOR: Beata Chrzanowska