Falujące śledzie przypominały o morskim charakterze miasta, a ceviche zabrały nas w daleką kulinarną podróż do Peru. Życie osłodziły ciasteczkowe lizaki i lody „Bursztynowy szlak". Wymienione potrawy, to zwycięzcy poprzednich edycji konkursu Gdyński Przysmak organizowanego przez Agencję Rozwoju Gdyni. Teraz przyszedł czas na nowe danie, które oczaruje gdyńskie podniebienia.
Już można nagrzewać piekarniki i włączać miksery. 3 września startuje trzecia edycja konkursu na „Gdyński Przysmak". Tym razem w wersji na słodko. Przesyłać można przepisy wraz ze zdjęciami propozycji gdyńskich deserów.
„Ceviche ze śledzia z kaparami w liściu cykorii z grillowanymi z miodem i sezamem krewetkami podawane z jogurtowym sosem koperkowo-tymiankowym” to nazwa potrawy, która zajęła pierwsze miejsce w konkursie na Gdyński Przysmak.
Nowocześniejszy, bardziej graficzny, pełen przestrzeni i światła – tak wygląda nowy logotyp województwa pomorskiego. Przygotowana przez ASP księga identyfikacji wizualnej oparta jest na herbie...