Od 11 lutego rozpoczynają się II Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne w Gdyni. Tajemnice smakołyków zdradzać będzie Tomasz Deker, mistrz świata w cukiernictwie.

Warsztaty są przeznaczone dla miłośników łakoci i osób chcących zadziwić gości fantazyjnymi deserami i słodkimi dekoracjami. Uczestnicy będą przygotowywać wybrane desery zgodnie z pleceniami i wskazówkami prowadzącego – Tomasza Dekera, byłego szefa cukierni w hotelu Haffner, członka Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Koszt każdego ze spotkań wynosi 300 zł za osobę. W cenę wliczone są m.in. produkty. Każdy otrzyma pamiątkowy dyplom, przepisy oraz gotowe wypieki. W zajęciach może wziąć udział maksymalnie 12 osób. Warsztaty odbędą się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni.
Program warsztatów:
11 lutego 2012 r., sobota, godz. 16.00-19.30
Walentynki, desery i ciasta tworzone z uczuciem. Afrodyzjaki w kuchni
26 lutego 2012 r., niedziela, godz. 16.00-19.30
Tarty na słodko, zapiekane i na zimno, czekoladowe, duże i małe…
3 marca 2012 r., sobota, godz. 16.00-19.30
Tarty i tartaletki z farszami warzywnymi, z szynką i boczkiem, pinią itp.
17 marca 2012 r., sobota, godz. 16.00-19.30
Serniki, puszyste i ciężkie, dietetyczne lub grzesznie kaloryczne
14 kwietnia 2012 r., sobota, godz. 16.00-19.30
Czekolada ciemna i biała, wytrawna i słodka, gorąca i zimna