Tag: gdyński przysmak
Grzyby, jałowiec, borówka inspiracją Gdyńskiego Przysmaku
Falujące śledzie przypominały o morskim charakterze miasta, a ceviche zabrały nas w daleką kulinarną podróż do Peru. Życie osłodziły ciasteczkowe lizaki i lody „Bursztynowy szlak". Wymienione potrawy, to zwycięzcy poprzednich edycji konkursu Gdyński Przysmak organizowanego przez Agencję Rozwoju Gdyni. Teraz przyszedł czas na nowe danie, które oczaruje gdyńskie podniebienia.
Wymyśl gdyński przysmak – na słodko
Już można nagrzewać piekarniki i włączać miksery. 3 września startuje trzecia edycja konkursu na „Gdyński Przysmak". Tym razem w wersji na słodko. Przesyłać można przepisy wraz ze zdjęciami propozycji gdyńskich deserów.
Śledź w cykorii gdyńskim przysmakiem
„Ceviche ze śledzia z kaparami w liściu cykorii z grillowanymi z miodem i sezamem krewetkami podawane z jogurtowym sosem koperkowo-tymiankowym” to nazwa potrawy, która zajęła pierwsze miejsce w konkursie na Gdyński Przysmak.