Łebski śledź potrawą regionalną

10 października 2016r. | Drukuj

„Śledzik po Łebsku” produkt firmy Przetwórstwo Rybne ASAR, który cieszy się dużym powodzeniem wśród turystów odwiedzających Łebę zostanie wpisany do katalogu potraw regionalnych województwa Pomorskiego „Smaki Północnych Kaszub”.

mat. prasowe

mat. prasowe

Projekt jest wspólną inicjatywą gmin nadmorskich wchodzących w skład stowarzyszenia NORDA „Gdynia i Północne Kaszuby”. Warunkiem koniecznym branym pod uwagę była lokalna, całoroczna produkcja oraz rekomendacja wystawiona przez turystów.


Tagi:

Zapraszamy ponownie na www.gazetakaszubska.pl
Kontakt: [email protected]

Komentarze do artykułu (dodaj własny »).

Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu.
Jeżeli masz ochotę, rozpocznij dyskusję.
Skorzystaj z formularza znajdującego się poniżej.

Dodaj komentarz



Najnowsze artykuły

Polska – pożegnanie z demokracją? Słowo przestrogi
Rok Lecha Bądkowskiego. Można przekazać 1 proc. z podatku na rzecz budowy pomnika
Paczka Wsparcia dla 30 rodzin uczniów SP nr 58 w Gdańsku
Florian Ceynowa – „budziciel” Kaszubów
Stan epidemii w Polsce. Lekcje odwołane do Wielkanocy, co jeszcze się zmieni?
„Czas na podwyżki i to znaczące!” – rozmowa z prof. Romanem Drozdem
LĘBORK STOLICĄ KASZUBSKICH KOLĘD I PASTORAŁEK
I Pomorski Przegląd Kaszubskich Kolęd i Pastorałek

Najnowsze komentarze