fot. mirror.co.uk

Policjanci ze Słupska zatrzymali 27-letniego mieszkańca tego miasta podejrzanego o kradzież termosów gastronomicznych z zamówionymi hamburgerami, kebabami i napojami, sprawca był nietrzeźwy. Podczas jego zatrzymania na twarzy oraz na odzieży miał plamy od sosów, a ponadto czuć od niego było specyficzny – ostry zapach kebabu. Za kradzież grozi mu kara do 5 lat pozbawienia wolności.

fot. mirror.co.uk
fot. mirror.co.uk

Dyżurny Komendy Miejskiej Policji w Słupsku otrzymał zgłoszenie od jednego ze słupskich restauratorów o kradzieży termosów gastronomicznych z zamówionym jedzeniem. Natychmiast w tamto miejsce skierował patrol Policji. Chwile po tym mundurowi ustalili, że kierowca pizzerii otrzymał telefoniczne zlecenie dostawy sześciu porcji kebabów, dwóch hamburgerów, zapiekanek , sosów i napojów. Wszystko zapakowane w dwa kufry termiczne o łącznej wartości ponad 700 złotych. Kiedy dostawca pojawił się we wskazanym miejscu okazało się, że sprawca podał fałszywe dane oczekując na dostawcę w klatce schodowej. Zamawiający zabrał torby, nie zapłacił za dostarczone jedzenie, był bardzo agresywny i przy tym wulgarny.

Policjanci, którzy natychmiast przyjechali na tę interwencję wspólnie z pokrzywdzonym w radiowozie patrolowali osiedle w poszukiwaniu sprawcy.

– Rysopis napastnika przekazano także przez radiostację wszystkim patrolom na terenie miasta. Pół godziny później jeden z policyjnych patroli na ulicy Długiej zauważył podejrzanego mężczyznę. Natychmiast podjęto interwencję. Podczas legitymowania, policjanci zauważyli, że 27-latek na twarzy oraz na odzieży miał plamy od sosów, a ponadto czuć od niego było specyficzny – ostry zapach kebabu. W wyniku dalszych działań policjantów, pokrzywdzony kierowca rozpoznał w 27-latku sprawce kradzieży termosów z jedzeniem. Zatrzymany mężczyzna, w chwili gdy trafiał do policyjnego aresztu był nietrzeźwy. Następnego dnia po wytrzeźwieniu został przesłuchany, przyznał się do kradzieży – relacjonuje Robert Czerwiński, rzecznik słupskiej policji.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.