W sylwestra słupszczanie będą bić rekordy Guinnessa

29 grudnia 2014r. | Drukuj

Sylwestra w Słupsku słupszczanie spędzą w atmosferze bicia rekordów Guinnessa. Gotowanie największego bigosu oraz lizanie największej ilości lizaków – takie cele postawiła sobie restauratorka Magda Gessler, która już niebawem przyjedzie do Słupska ze wszystkimi składankami na „noworoczny bigos”.  

fot. fajerwerki.net.pl

fot. fajerwerki.net.pl

– Wszystkie produkty zostały przekazane na mój bigosowy apel zupełnie bezpłatnie, niejednokrotnie darczyńcy pokrywają też koszta transportu. Wszystkim moim fanom w prezencie noworocznym ofiaruję przepis na ten bigos – ciemny od wina i grzybów, słodki od suszonych węgierek i kwaśny od najlepszej kapusty – mówi Magda Gessler.

Zobacz także: Magda Gessler w sylwestra ugotuje bigos wspólnie z mieszkańcami Słupska

Tymczasem na portalu społecznościowym Facebook można dowiedzieć się jakie produkty zgromadziła już Magda Gessler, a są to: 500 kg najlepszej charsznickiej kapusty w beczkach (osobno 1 beczka kwasu z tejże kapusty), 200 kg kiełbas bez E i bez konserwantów, 100 kg wędzonego dymem boczku z Jasła, 50 kg suszonych węgierek nowosądeckich, 40 kg suszonych prawdziwków z Hajnówki, 4 udźce jelenia oraz 1 cały pieczony dzik.


– Mamy także 200 kg kiełbasy z dzika, którą będziemy pieczoną rozdawać do chleba, bo do bigosu cała się nie zmieści – dodaje restauratorka.

Każdy, kto sylwestrową noc spędzi na Placu Zwycięstwa będzie miał możliwość skosztowania pasty z makreli z Ustki.


Opublikowano w: PublicystykaSłupskWiadomości
Tagi: , ,

Zapraszamy ponownie na www.gazetakaszubska.pl
Kontakt: [email protected]


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/umedia/domains/gazetakaszubska.pl/public_html/wp-content/themes/gk02/functions.php on line 133
Czytaj także

Komentarze do artykułu (dodaj własny »).

Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu.
Jeżeli masz ochotę, rozpocznij dyskusję.
Skorzystaj z formularza znajdującego się poniżej.

Dodaj komentarz