GK

28 czerwca na Skwerze Rybaka w Łebie odbędzie się oficjalne powitanie lata. Imprezie będzie towarzyszył festiwal kulinarny „Zapomniane smaki” podczas którego odwiedzający będą mieli okazje skosztować produktów robionych według starych receptur.

GK
GK

W sobotę, 28 czerwca o godzinie 14.00 na Skwerze Rybaka rozpocznie się impreza pn. „Powitanie lata 2014. Dla przybyłych gości zagrają Kinga Zdybel finalistka Mam Talent, Zespół Biedronki, Wojtek z Gitarą oraz Paulina z Saksofonem. Gwiazdą wieczoru jest zespół FARBA. W miedzyczasie uczestników imprezy rozbawiać będzie kabaret Czwarta Fala. Atrakcyjne zabawy przygotowano również dla dzieci. Natomiast o godzinie 11.00 razem ze Zdrowotel Łeba rusza Rodzinny Rajd Nordic Walking.

Ponadto przez cały weekend trwać będzie Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła Artystycznego pod nazwą Festiwal Kulinarny „Zapomniane smaki”. Jest on nie tylko okazją do ekologicznych zakupów, ale w czasie jego trwania zarówno mieszkańcy jak i turyści dowiedzą się jak zdrowo i smacznie gotować posiłki dla siebie i całej rodziny. Na miejscu będzie można za darmo spróbować wszystkich polecanych do utrzymania zdrowego trybu życia produktów oraz się w nie zaopatrzyć. Atrakcją będą też warsztaty, gdzie doświadczeni rzemieślnicy oraz rękodzielnicy zaprezentują metody wytwarzania oferowanych produktów oraz przedstawią historię swojego zawodu.

Prezentacja certyfikowanych produktów regionalnych to innowacja w świecie obfitującym w genetycznie zmodyfikowaną żywność i wszędobylską chemię. Każdy, kto docenia walory smakowe naturalnych produktów, a przede wszystkim dba o zdrowie swoje i najbliższych może skorzystać z ofert wystawców. Wszystkie produkty oferowane podczas festiwalu są robione według starych receptur, a ich wspaniały smak i aromat przypomina domowy zapiecek.

W czasie trwania wydarzenia w specjalnie wyselekcjonowanym miejscu odbędą się pokazy kulinarne prowadzone przez wykwalifikowanych kucharzy. Ciekawe prowadzenie, duża dawka humoru i angażowanie widzów do wspólnego gotowania to atut planowanego show.  W trakcie pokazu kucharze zaprezentują przepisy z wykorzystaniem asortymentu dostępnego podczas Festiwalu. Po szczegółowym opisie receptury i przyrządzeniu potraw, następuje część degustacyjna. Każdy z widzów będzie miał możliwość spróbowania przygotowanych smakołyków.
Hitem dnia będzie widowiskowe gotowanie ponad 2 tysięcy litrów zupy . Oczywiście gdy będzie gotowa każdy kto zawita na jarmark będzie mógł jej skosztować.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.