fot. leba.pl

Mieszkańcy Łeby opowiedzieli się za koncepcją zagospodarowania Czarnego Stawku w swojej miejscowości. Mieli również uwagi, które bez wątpienia wzbogacą ten zakątek nadmorskiej miejscowości.

Podczas spotkania mieszkańców Łeby z burmistrzem Andrzejem Strzechmińskim oraz projektantem i urzędnikami łebskiego magistratu mieszkańcy, mieli okazję wypowiedzieć się i zdecydować o koncepcji zagospodarowania Czarnego Stawku, znajdującego się w bezpośrednim sąsiedztwie łebskich plaż. Zdecydowanym faworytem okazał się projekt nr 2, który jednak – zdaniem uczestników – wymaga kilku poprawek, by w ten sposób spełnić oczekiwania mieszkańców i turystów.

fot. leba.pl

Do głównych wniosków zgłoszonych podczas spotkania konsultacyjnego należało utworzenie w okolicy stawku ścieżek rowerowych. Mieszkańcy postulowali też o stworzenie przejścia głównego od ul. Wojska Polskiego i przekierowanie ścieżek w stronę morza.

– W tym miejscu powinny stanąć miniatury latarni morskich – padały głosy z sali – Chcielibyśmy także, aby tryb amfiteatru ustawiony był w stronę morza.

W spotkaniu uczestniczyło około 40 mieszkańców nadmorskiej miejscowości.

– Realizacja projektu i rozpoczęcie pierwszych prac planowane jest na wiosnę. – poinformował GK Paweł Dąbrowski, Asystent Burmistrza Łeby.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/bimmSaCdcz4″]

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.