fot. et Cetera

W dawnym browarze w Słupsku powstał nowy trzygwiazdkowy hotel o nazwie Et Cetera. Rodzinny biznes uruchomiła znana radna miejska Karolina Cetera  (PO).

fot. et Cetera

 – Kuchnia, kultura i wypoczynek na najwyższym poziomie –  to nasze hasło – mówi Kamila Cetera, manager hotelu. Budynek powstał w połowie XIX wieku i do 1920 roku warzono tu znane słupskie piwo. Po wyjeździe Niemców, w czasach PRL-u była tu hurtownia warzyw i owoców. Teraz stary browar będzie gościł turystów. W części hotelowej znajduje się 13 pokoi 2-osobowych o wysokim standardzie oraz luksusowy apartament. W obiekcie jest również gabinet kosmetyczny. Kameralny hotel uzupełniają apartamenty 2-pokojowe z aneksami kuchennymi. Restauracja, która została urządzona w dawnych piwnicach browaru, ma trzy sale, nawiązujące do historii miasta. To Sala Zeppelinów, Sala Heinricha von Stephena – słupszczanina, który jest twórcą kartki pocztowej i Sala Słupskich Piwowarów. Specjalnością restauracji będą przede wszystkim steki i dania kuchni śródziemnomorskiej. Na otwarciu hotelu należącego do radnej PO była cała słupska śmietanka towarzyska  oraz znani pomorscy politycy.

fot. et Cetera

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.